Per Eduard López Mercadé//
Ahir vaig sentir a TV3, a l’anàlisi de la Diada, un d’aquests tertulians unionistes que omplen les graelles dels mitjans públics catalans esbombant que en els mateixos mitjans no hi ha cap mena de llibertat d’opinió per als no-independentistes, que va dir que les decisions en un Estat democràtic no es poden prendre comptant manifestants.
Fet indiscutible, una de les poques coses assenyades que va dir l’ínclit senyor, entre moltes bestieses que sol proferir sense gaire escrúpol -i sense gaire convicció, val a dir-.
Ara bé, igual que accepto l’afirmació, goso afirmar -i aviso que avui no penso ser políticament correcte-, que si els que ahir vam omplir els carrers de cinc ciutats catalanes no representem -potser- una majoria social aclaparadora a Catalunya, sí que representem una minoria socialment activa, il·lusionada i indesmaiable que s’ha articulat al voltant d’un sol concepte bàsic: la voluntat de fer d’aquesta part de Catalunya que ell anomenen espanyola un Estat independent, una república lliure, oberta i solidària.
I diré més, li diré, al Sr. Joan López Alegre -homònim meu-: els que constituïm aquesta minoria son l’única minoria que hi ha en aquest país realment activa, compromesa i absolutament convençuda del seu projecte , per molt que ell ahir pretengués vendre’ns el contrari. Perquè som els que representem el que de bo i millor té encara aquest país que altres voldrien anorreat o de genolls: un país on la gent és capaç d’autoorganitzar-se com des de fa cinc anys demostrem cada 11 de setembre, i ho fem no des del no-res, sinó partint d’una alta i densa estructura de nuclis d’associacions cíviques de tota mena que vertebren la societat.
I afegeixo: som la minoria que té clar que no vol un país com el que ell i els que prediquen com ell volen: un país sense articulació, sense cohesió, sense accés a la informació dels fets importants que influeixen en les vides de les persones i sense cultura per saber-la interpretar correctament. Un país com el que ell i els que opinen com ell representen.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s