El web i la revista digital associada Lemúria van tenir una singladura d’uns dos anys efectius, el 2015 i el 2016. Fundats per Marta F. Soldado i Jordi Sunyer, com a continuïtat o evolució d’un projecte que havien iniciat a finals de 2011 amb Elliot Fernández, va ser assumit per Eduard López Mercadé, col·laborador des dels inicis a Nervi, a mitjan de 2016.

La revista es va donar a conèixer el febrer de 2015 amb aquesta nota de premsa:

 

Neix Lemúria, la revista per als amants de la lectura pausada i l’anàlisi dels continguts

El passat mes de gener va néixer la revista Lemúria. Aquest és un projecte col·lectiu, impulsat per Jordi Sunyer i Marta Soldado, dels col·laboradors del portal Nervi, dedicat a la cultura, la història i el pensament. En format electrònic i accés gratuït, compta amb el suport online d’una pàgina web i de perfils propis a les xarxes socials. La revista apareixerà publicada al web amb freqüència bimensual, on podrà llegir-se sense limitacions, i estarà disponible per a la descàrrega directa al portal Issuu. Si tot va bé, el paper podria ser el següent format en acollir-la.

Lemúria és un altre continent, una terra imaginària on escriure és construir la utopia. Els seus habitants, els lèmurs, expliquen tot tipus d’històries amb un ritme pausat, amb paciència. Les peces textuals que trobem a la revista, doncs, s’adiuen a aquesta manera de viure. Des de la història i la política fins la cultura i el pensament, els autors ens ofereixen mirades panoràmiques i profundes dels temes de la seva pròpia elecció. A la part textual l’acompanya una posada en escena estètica amb il·lustracions i fotografies.

La pàgina web és el punt de trobada de l’univers lemúric. A banda d’acollir les publicacions dels números de la revista, recull tots els articles dels col·laboradors i els històrics del portal Nervi. D’actualització més sovintejada, també s’hi inclouen les seccions de la cita, el tràiler i la cançó de la setmana.

En els temps de la immediatesa i la sintetització a les xarxes socials i, cada cop més, als mitjans escrits, Lemúria cerca un tipus de lector disposat a cedir el seu temps i la seva atenció per tal d’unir-se a l’exploració d’aquest continent tan particular.

El primer número de la revista Lemúria està disponible en aquest link: (http://issuu.com/revistalemuria/docs/revistalemuria_1).

Seguiu l’activitat lemúrica a la nostra pàgina web (www.lemuria.cat), a la pàgina de Facebook (https://www.facebook.com/lemuriacat) i al compte de Twitter (https://twitter.com/Revista_Lemuria).

22 de febrer de 2015

 

Va editar un total de cinc revistes, a banda d’un primer número 0 encara amb el nom Nervi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s